Sprzęt docelowo z przeznaczeniem na serwerek z debianem na pokładzie, ale na razie do nauki i testów :] chcę mieć osobnego grata do takich celów :)
Co do tego komputerka z allegro to myślę, że całkiem ciekawa propozycja dla mnie. Do tego pół roku gwarancji :) Wszystkie moje oczekiwania spełnia, tylko ten system zbędny, ale być może jakoś dałoby się dogadać ze sprzedającym..
Jeśli nic na miejscu się nie znajdzie to z pewnością wezmę pod uwagę sprzęt z allegro.
Sprzęt już chodzi od jakiegoś czasu, świetnie się sprawuje :)
Jednak zamiast kupić sprzęt na ten cel, kupiłem części do komputera domowego, a stare sobie wziąłem na linuksa. I tak w ten sposób konf. debianowy wygląda tak: Celeron 3,33GHz, 1024MB RAM DDR2, Samsung 80GB, AsRock VIA PT880 Pro, ATI Rage 128 - 10zł dałem :D Czyli na taki serwer sprzęt kosmos :P A monitora jednak nie zdecydowałem się kupić bo lepiej i wygodniej w sumie sobie robić wszystko zdalnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum